Què és la Teràpia Gestalt?
La Gestalt és un corrent de la psicologia humanista que es caracteritza per treballar el desenvolupament humà en global i augmentar la percepció que tenim sobre nosaltres mateixos i sobre els nostres actes, entenent que només nosaltres som els responsables del nostre propi benestar.
A diferència d’altres teràpies, la teràpia Gestalt se centra en el present, en l'»aquí i ara». Entenent el treball del present coneixent que és fruit del nostre passat, pel que tancarem situacions inconcluses d’aquest passat per poder-nos centrar en l’aquí i ara i obrir el camí cap al creixement personal.

Què podem aconseguir fent un procés amb aquesta psicoteràpia?
Consciència: molts dels nostres actes són inconscients i, per tant, no ens adonem dels motius que ens porten a actuar com ho fem. En estar més conscients, podem decidir amb més claredat i tenir millors resultats.
Connexió emocional, sentir i entendre quines són les raons per les quals la persona sent el que està sentint, sobretot en situacions com la depressió, l’angoixa i l’estrès, entre altres.
Empatia, per ser capaços de llegir-nos emocionalment i llegir les altres persones, d’aquesta manera augmentem positivament la nostra comunicació.
Autoestima, valoració del meu propi ser, això em portarà a respectar-me, estimar-me i cuidar-me en tots els aspectes. Adonar-me del meu propi valor com a ésser humà.
Viure en l’aquí i ara, sense viure recordant el passat dolorós i que ara segueix fent-me mal, ni tampoc vivint en el futur, sinó gaudint plenament el moment present, que és l’única cosa real que tinc.
Responsabilitat, significa respondre davant les situacions de la vida sentint el poder que tinc per prendre les decisions més adequades per la meva. Això també significa fer-me responsable del qual dic, faig, sento i penso.
Assertivitat  i efectivitat, que comportarà millor qualitat en les relacions interpersonals i per tant millora en les resolucions de les situacions problemàtiques.
Integració personal, l’ésser humà està compost per un cos i les seves sensacions, una ment i un esperit. Moltes persones viuen fragmentades i la seva salut ve de la integració i acceptació de tot el seu ser complet.
Prevenció i curació de malalties psicosomàtiques, està comprovat científicament que els problemes emocionals afecten i emmalalteixen el nostre cos, com a exemple: l’estrès pot provocar gastritis, colitis, úlcera estomacal i en el pitjor dels casos afeccions cardíaques, fins a provocar la mort.
Gestió  dels dols i les pèrdues significatives, es resolen d’una manera més sana per l’individu.

Per a qui pot ser útil la Psicoteràpia Gestalt?
La Teràpia Gestalt està recomanada per a qualsevol persona, nens, adolescents, adults, adults majors i parelles, malalts terminals i ancians. Tots estem immersos en un canvi emocional constant i no sempre som capaços d’acceptar-lo. Quan no gestionem aquests canvis ens generen un boqueix emocional que més aviat o més tard ens impedeix sentir-nos feliços.